2010. augusztus 3., kedd

A mángold


Sajtos mángold torta paradicsom "granitával"



A paradicsom granita hűvössége
rendkívül kellemes ebben a hőségben  bár annak aki szereti egy kevés csípős paprikát is kínálnék mellé.
Az idén  kifejezetten erősek a paprikák így szó szerint pár karikát mindössze.









Így készítsük a Paracsicsom granitát :

A hámozott paradicsomokat friss bazsalikom levelekkel  aprítóban pépesítem  és az mélyhűtőbe teszem
legalább fél órára, aztán villával átkeverem állaga akkor jó ha olyan mint  jég kása .













Megérkezett a friss mángold  egyenesen Anyósom kertjéből ,mivel mindannyian szeretjük azonnal neki is láttam a

 sajtos mángold tortának.

Ehhez 10 dkg vajat habosra keverek egy tojással, ízesitem szerecsen- dióval, hozzáadok 450 g túrót.
Amit itt lehet kapni egészen krémes.

A megmosott mángoldot szárastul megpárolom elég annyi víz ami a mosás után a leveleken marad és perc alatt már  össze is esnek a levelek. Lecsöpögtetve vágó deszkán durvára vágom és a már elkészített masszához adom, bele keverek 150 g lisztet, 60 g búzadarát, kávés kanál sót adok hozzá,és zsemle morzsával megszórt szilikon tortaformába simítom, a tetejét joghurttal sűrűre kevert brie vagy camembert (bot mixer segítségével )sajttal  megkenem közepesen meleg sütőben pirosra sütöm. kb 45-50 perc alatt.


Hozzávalói :

  • 150 g lisztet,
  •  60 g búzadara,
  •  kávés tengeri kanál só 
  •  zsemle morzsa a forma kenéséhez
  •  2 dl joghurt 
  •   125 g brie vagy camember


Önálló ételként  kínálható hangulatos estéken egy pohárka illatos-,zamatos fehér borhoz.    

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly