2010. november 3., szerda

Csináld magad ?! Káposztás kocka ( házilag)

Belenéztem a napokban egyik októberi  hétvégén a hertelendy kastélyban megrendezésre került Hertelendy Gourmet Festival menüjébe, nem voltam  vendégek közt így a közzétett publikációkból tájékozódtam, hát ez nem a minden napok menüje, szívesen megkóstolnám. Mégis fura mód egy nagyon egyszerű étel elkészítésére inspirált.  Hogy lett nálam egy exluziv menü olvastán a  legegyszerűbb étel ??    Az  a tény mi szerint séf  mindent saját konyháján készít amit csak lehet, kenyeret, (  ez nem nagy újdonság) de a vajat is és saját konyha kertjük, fűszerkertjük is van,  ez az ami nagyon megragadott. Amit lehet  csinálj magad,  nem először szembesülök evvel a tendenciával és nemcsak a  luxus kategóriában. Legutóbb a piacon alma vásárlás közben  tudtam meg a  termelőm maga készíti a sajtot, túrót  a családja számára. Anyósom is a joghurtot. Ez adta a utolsó "lökést", saját tésztát  csináltam!
 Gyúrtam, amit talán eddig csak egyszer tettem meg. Annak idején, emlékszem, otthon Anyukám csinált a káposztás tésztához, krumplis tésztához  talán még a túrós csuszához is  házi tésztát, de hol van az már .....
Kedvet kaptam a házi készítésű tésztához .

íme az eredmény :




a káposztás kocka



  • liszt
  • tojás




rugalmas tésztává gyúrom, kinyújtom és kockákra vágom nincs benne semmi ördöngösség

A káposztát apróra vágom  kevés olajon lepirítom,és hozzá adom a  forró sós vízben kifőtt tésztát, átforgatom.


Kevés törött borssal megszórom  szűzérmék mellé kínálom,paradicsomos mozarella társaságában

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly