2011. január 8., szombat

Prebranac ( szerb specialitás)

szerb specialitás


Ez egy tipikus babos étel, böjtös ételnek tartják  ezért  kiválóan illik  szentestei asztalra ahol  csak böjtös ételeknek szabadna szerepelnie.
A babot előző este beáztatjuk, majd hideg vízben feltesszük másnap főni, ha felforrt az első vizet leöntjük  és forró vízzel felöntjük a babot,hozzáadjuk az olajat, fűszerezzük, 3- 4 fej vöröshagyma, fokhagyma, szemes bors, babérlevél  is kerül bele és lassú tűzön türelmesen főzzük egy órán át.
Tűzálló tálba átöntjük,( ha túl sok lenne  főző víz öntsünk le belőle) felengedjük fokhagymás, piros paprikás rántással, paradicsom lével és forró sütőben készre sütjük.

Hozzávalói :


  • 500 g  tarkabab
  •     1 dl olaj
  • 3-4 fej vörös hagyma
  • 3-4 fej fokhagyma
  •            szemes bors
  •            babérlevél
  •    2 dl paradicsomlé
  • liszt
  • olaj
  •  pirospaprika ( a rántáshoz)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly