2011. február 23., szerda

" reform "Rizskoch


Újítottam !

      Ez lenne  a rizs felfújt ??

Kicsit talán megreformálva, alkotórészei  modernizálva,  a rizs most  integrált rizs, a cukor, barna cukor, a formája  muffin, de azért ez mégis csak  rizskoch...!! 





Hozzávalói :


  • 800 g  tej
  • 200     rizs
  •            vanília
  •   80 g  vaj
  •     4    tojás
  •   40 g  mazsola helyett aszalt meggy
  •           citromhéj
  • 60 g barna cukor

eper dzsem

  • friss vagy fagyasztott eper
  • levendulás csokoládé öntet


 levendulás pezsgő koktail



  





















































Így készül:
A tejben megfőzöm  a rizst ami ezúttal nem fehér, hanem  integrált (barna) rizs, ezért  a főzési ideje kicsit hosszabb,  egy egész vanília rudat is beleteszek  úgy, hogy hosszában  ketté hasítom előtte, ez most nagyon puha amit használok és nagyon finom az illata./ Kár, hogy illatokat  még nem lehet mellékelni ...... 
A puha vajat  a tojássárgájával, egy harmad rész cukorral kikeverem,  a tojásfehérjéket kemény habbá verem.
A kicsit kihűlt  aszalt meggyel dúsított rizzsel elkeverem a tojás krémet és a habot is, de óvatosan, vigyázva ne törjön össze!
Papírral béllel szilikon formába kanalazom  és készre sütöm  kb. 40 perc alatt.
Ha elkészült a tetejét  eper dzsemmel  megkenem és egy-egy  szem epret ültetek rá,  erre jöhet a levendulás csokoládé öntet. Hozzá  pedig az édes pezsgő egy csepp ( tényleg csak egy csepp!!) levendula pálinkával (saját készítésű) és eperrel.


2 megjegyzés:

  1. Ötletes, tetszik, és az is hogy muffin formába készítetted.

    VálaszTörlés
  2. Hű, tényleg nagyon fantasztikus! Levendula-pálinka?? Jól hangzik! Érdemes volt benézni!:D

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly