2011. március 27., vasárnap

Túró, mint desszert



Sütés nélküli könnyű édesség,túróval mézzel. idény gyümölccsel.

túró desszert


Egy falat édesség.....
Sütés nélküli túró torták ihlette desszert... 


Tavasz van megjelent a ropogós piros retek, újhagyma  zöldsaláta a piacon,  ehhez el sem tudok képzelni  üdébb "kiegészítőt" a túrónál, lehet juh túró, körözött, fűszeres, bármilyen forma .........ha már itt a túró desszertként is  számoljunk  vele...,könnyű és egészséges !



túró desszert

A krémes süteményeket a túró töltelékre cserélve sokkal könnyebbé varázsolhatjuk,  ilyenkor márciusban ez " meghálálja" magát   majd ha a tükörbe nézünk,,,  ...A képeken látható édesség  még annál is egyszerűbb, lehetne   pohárban is kínálni, remekül kiegészíthető egy  ostyával, némi gyümölccsel ( a fiam mazsolával szereti  a legjobban, de nem tiltakozik   a friss gyümölccsel való  összeállítástól sem )
        A túrót habosra keverem  kevés tejszín segítségével, egy kanálnyi  selyemfű ( de lehet másfajta méz is) mézzel édesítettem végül pár csepp citrom lével meglocsolom. Keverhetünk bele mazsolát  , aszalt áfonyát is.A túrókrémet  zabkekszre halmozom a mutatósabb kinézte elérése érdekében használhatunk muffin sütőt  a formázáshoz , hűtőben pihentetjük  néhányórát fogyasztás előtt.Idény gyümölcsökkel díszítjük  fogyasztás előtt.


túró desszert


Zabkeksz helyett kínálhatjuk  kakaó krémmel töltött ostyával is,nálunk  a tetejére még egy  az előző nyárból itt maradt eperszem is került, végül  szárazon pirított őrölt mandulával is  meghintettem  ...  ...sőt egy kanál zöld-dió likőrt is öntöttem alá.....


Jó étvágyat ! Ha tetszett a bejegyzés, recept, készítsd el te is, ha van kedved írd meg a véleményed,örülnék neki! Csatlakozhatsz a rendszeres olvasókhoz, vagy követheted a Rozmaring & ibolya Facebook oldalát is, hogy ne maradj le a blog újdonságokról !
 📷https://www.instagram.com/rozmaringesibolya/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...