2011. április 9., szombat

Húsvétra készülődve

Húsvét, a tojás, főtt sonka  ideje legalábbis nálunk Magyarországon, ez az  ünnepi kínálat kiemelkedő része, szerencsés esetben még bárány is társul hozzá, na de nem mindig és minden esetben csak  a hagyományos  étkeket kívánjuk,  néha úgy adódik kipróbálnánk valami mást is ,,,?? Erre az esetre kínálom az következőt :





Könnyű rizotto


Ehhez aztán semmi más nem kell mint rizs, meg némi fantázia, amivel  tegyük színessé a fehér rizst, ez esetben én ún. mexikói keveréket használtam ami tartalmaz sárgarépát, zöldbabot, zöldborsót, kukoricát és kaliforniai paprikát is természetesen ezen alkotórészek ízlés és rendelkezésre álló alapanyagok szerint variálhatók. A lényeg, roppanós üde friss ízt lopjunk a párolt rizshez...

Először  a rizst gondosan válogatjuk, mossuk, kevés olívaolajon megfuttatjuk, majd felöntjük vízzel, sózzuk, és fedő alatt felforraljuk, majd a fenti fagyasztott zöldségeket hozzáadva a tűzhelyet elzárva fedő alatt kb 20 percig pihentetjük .

Tálalásnál adhatunk mellé olívabogyót, reszelt parmezán sajtot, én most soya mártással sült kacsa darabokkal és fokhagymás karaj - csíkokkal kínáltam.


Hozzávalói :


  • 400 g rizs
  • 200 g mexikói zöldség keverék / vagy tetszés szerint  más zöldség
  • olíva olaj  ( 1 kanál )
  • reszelt parmezán sajt


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...