2012. február 5., vasárnap

Gyömbéres kifli


Kisültek  a reggelihez a gyömbéres kiflik!

Frissek ropogósak illatosak!


Kétféle töltelékkel készültek, narancsos -fahéjas almadzsemmel, és csokoládéval.

Tésztája kelt tészta.


Hozzávalók :


élesztő
2 dl tej                                        
kanálnyi cukor
500 g liszt
2 tojás
őrölt gyömbér
100 g cukor

narancsos-fahéjas  almadzsem
 csokoládékrém

Langyos cukros 1 dl tejben az élesztőt megfuttatjuk, a szitált liszt közepébe mélyedés készítünk, majd ide öntjük az  élesztőt. Rövid pihentetés után csipet sóval, a  megmaradt tejjel,a tojásokkal bedagasztjuk, pihentetjük, ha megkelt  cukorral hintett munkaasztalon kinyújtjuk  1 cm vastagra. 8 cm széles csíkokra vágjuk majd tovább átlósan háromszögeket vágva  belőle,   mindegy közepébe egy kiskanálnyi dzsemet halmozunk.  Lazán feltekerjük, a  végeit gyengéden összenyomkodjuk.  A csokoládés is ugyan így készül csak  a dzsem helyett csokoládékrém kerül bele.Előmelegített gőzös sütőben 20-25 perc alatt  kisütjük  ( kb 200 fokon )



Reggeli kávé,tea mellé ajánlom ezt a finom édességet míg a meleg, fűtött szobából nézzük a jégvirágos ablakon át  a havas téli tájat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...