2013. augusztus 11., vasárnap

Borított szilvatorta



Szilva  projekt ..

Megjött a szilva, szilvalekvárt kéne főzni  belőle, kicsit savanykásat, kicsit  fűszereset, talán mint  " nagymama szilvalekvárja"  azt az igazit, olyat amit mindannyian  szeretünk, de valahogy mindig közbejön valami.
Így a "  mentsük meg  a szilvát akcióban" készült  szilvásgombóc  a múlt  szombaton,  vasárnap szilvás muffin, s  most a 

borított szilva torta.




Valamennyi  remekül sikerült Jó, hogy  a szilvából ennyi minden készült, talán  majd  a  szilva lekvárra  is rászánom magam  (  38 fokban azért  kicsi az esélye ...)





 Hozzávalói :


  • 1 kg  magba váló érett szilva
  • 100 g liszt( Teljes kiőrlésű)
  • 100 g  étel keményítő
  •  90 g  cukor
  • 3 tojás csipet só
  • teás kanál fahéj
  • kupica  szilva pálinka
  • sütőpor
  • 100 g vaj
  • 50 g pirított  durvára vágott mandula
  • szórócukor










A szilvát megmossuk, kimagozzuk, lecsöpögtetjük.
A tojást  puha vajjal  pici sóval és a cukorral kikeverjük,  a lisztet  és keményítőt összekeverjük  a  sütőporral és  a fahéjjal.
A habos tojásos masszába  öntjük   a szilvapálinkát és  folyamatos keverés közben  adagoljuk hozzá  a lisztet.
Kapcsos torta formát készítsünk elő. Sütő papírral béleljük, enyhén vajazzuk ki és hintsük bele   a szilvákat  ( ha jobban tetszik  fel is darabolhatjuk, de én szükségtelennek  láttam, szépen összesül),erre öntjük  a  tésztát,  elsimítjuk és előmelegített  sütőben 180 fokon egy órát  sütjük.
Kivéve  a sütőből kikapcsoljuk a  formát,  hagyjuk  10 percet állni majd tálaló tálra borítjuk és lehúzzuk róla  a papírt. Száraz serpenyőben megpirítjuk a mandulát,  durvára  vágjuk és megszórjuk vele  a szilvatortát, ízlés szerint szórócukrot is hinthetünk rá.








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly