2013. október 18., péntek

Csokoládés-tejszínes sütőtök muffin


Az ősz a sütőtök szezonja,s napjainkban reneszánszát éli  a sütőtök Sorra jelennek meg  a jobbnál jobb sütőtökös  receptek a különböző gasztro- portálokon, gasztro- magazinokban és blogokban.










Újabb sütőtökös recepttel bővítem a sort, itt a csokoládés tejszínes sütőtök muffin.





Muffint készíteni gyerekjáték. A sütőtök  a gyerekek kedvencével a csokoládéval kombinálva  nagyon  finom könnyű uzsonna süteményt eredményez.
Csomagolhatjuk tízóraira is és a sütőtököt egyébként nem kedvelő csemeténk is vidáman csemegézik majd belőle.


A sütőtököt  a sütőben megsütjük, majd kihűtjük. Ha kihűlt a sütőtök, kikaparjuk a héjából és tejszínnel, olvasztott csokoládéval, csipet sóval  mézzel, krémmé keverjük, beleütünk egy tojást és rászitáljuk   sütőporral kevert lisztet.
Lazán összekeverjük és kibélelt muffin formákba töltjük.





20 percig sütjük.
Még forrón  étcsokoládé darabokat helyezünk  a tetejére ami a  hőtől  hamarosan meg fog olvadni, ekkor a kanál hátlapjával, vagy lapos késsel egyenletesen eloszlatjuk  a megolvadt csokoládét és hántolt tökmaggal szórva díszítjük . Forgathatjuk  kakaó porba is szintén még melegen.
Miután megszilárdult  a csokoládé már  kóstolhatjuk is.

Hozzávalók
  • 300 g sütőtök
  • evőkanál méz
  • 2 dl tejszín
  • csipet Himalaya só
  • 1 tojás
  • 200 g liszt
  • sütőpor
  • 75 g csokoládé vagy kakaó por
  • tökmag







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...