2013. november 26., kedd

Sütőtök & burgonya csőben sütve



 
 
Au gratin,  azaz csőben sütünk ,amikor  bevonjuk a  sütnivaló zöldségeinket egy sűrű krémmel meg reszelt sajttal hintjük  a tetejét és pirosra sütjük.
Most a zöldség, sütőtök és burgonya sorba rakva kevés kecskesajtal  "feljavítva", a krém pedig  joghurttal elkevert  habos tojás.

Sütőtök&burgonya csőben sütve


 Hozzávalói :

  • 500 g Sütőtök
  • 500 g burgonya
  • 2 dl joghurt
  • 0,5 dl tej
  • 2 db tojás
  • szerecsendió
  • ágacska rozmaring
  • 50 g friss kecskesajt
  •  1 fej hagyma vagy 1 szál kisebb póréhagyma
  • egy kanál vaj(kajmak)
  • 20 g  parmezán sajt.


A burgonyát héjában feltesszük főni, a sütőtököt  sütőben megsütjük .
Egy tűzálló tálat kivajazunk( megkenjük  kajmakkal)  és  a  megtisztított karikára vágott burgonyával kibéleljük.
Erre helyezzük  a sütőtök hasábokat, amit szerecsendióval meghintünk, kecske sajt kockákkal megszórjuk és néhány levélke rozmaringot is morzsolunk rá, majd befedjük  a maradék burgonyával.
A tojásokat elkeverjük  joghurt és tej keverékével, megsózzuk és  a rakott zöldségekre öntjük.
Ismét szerecsendiót reszelünk rá és parmezán  vagy más kemény sajtot.Végül a felkarikázott hagymával megszórjuk és 20 percre betoljuk  a forró sütőbe.
  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly