2014. április 18., péntek

Húsvéti kókusz szelet

Mutatós, egyszerű és finom..... .Kell ennél több?




Könnyű kókusz krém  van benne,  tetejét ropogós csoki borítja  a tésztája pedig puha,  olvadna  a szánkban ám a benne elrejtett mogyoró tartást ad neki.

Eredetileg születésnapi torta  készült hasonló alapanyagokkal   még az ősszel.
A nagy sikerre való tekintettel azóta a  a kókusz krém és  a csokoládé kókusszal borítva többször is visszaköszönt számtalan változatban.
Most a   húsvét közeledtével  ünnepi süteménnyé változott.





Vendégváró  édes falatnak  és a délutáni ünnepi kávé vagy tea mellé  egyaránt kiváló sütemény ez a  

 kókuszos szelet:






Mogyorós  piskótát sütünk  a szokásos módon.

A tojásokat szétválasztjuk,  a  fehérjét kemény habbá verjük a cukor 2/3 részével és egy csipet sóval.
A tojás sárgáját  a maradék 1/3 cukorral habosra kikeverjük.
Óvatosan összekeverjük  a tojás habokat úgy, hogy közben a   lisztet és darált mogyorót is  belekeverjük,  többet már ne használjuk  a habverőt, hanem fakanállal  keverjük  ügyelve, hogy  a tojáshab ne törjön össze.

Sütőpapírral bélelt lemezen előmelegített  gőz mentes sütőben készre sütjük.

Kihűlés után 3 részre osztjuk, az egyik  lapot olvasztott csokoládéval bevonjuk és megszórjuk kókusz reszelékkel.

Ha megkötött  a csokoládé összeállíthatjuk a süteményt.
A krémet előre készítsük el,ha lehet előző nap.

A krémhez a kókuszt a tejjel elkeverjük, felforraljuk, folytonos keverés közben hozzáadjuk  a keményítőt  a zselatint,amit előzőleg  hideg vízben áztatunk , kinyomkodunk ( utasítás szerint) majd a kókuszos tejhez keverjük míg teljesen el nem olvad.Félretesszük hűlni,  mikor már kezd megkötni beleöntjük  a kókusz likőrt és  a  felvert tejszín habot is belekeverjük és  jól behűtjük.


A tészta lapok közé kókusz krémet rétegezünk  a tetejére kerül a kókuszos csokoládés lap.
Tetszés szerint szeleteljük.



Hozzávalók:
a  kókusz krémhez 

  • 100 g kókusz reszelék
  •   3,2 dl tej
  •  15 g  étkezési keményítő
  •    2 zselatin lap
  • 1,8 dl  tejszín
  •    4 cl kókusz likőr


mogyorós piskótához


  •    6 tojás
  • 100 g liszt
  •   20 őrölt mogyoró
  • 120 g cukor

A tetejére:


  • 100 g  olvasztott (belga)tej csokoládé
  •           kókusz reszelék   a szóráshoz




Ha tetszett a bejegyzés, recept, készítsd el te is, írd meg a véleményed, csatlakozz a rendszeres olvasókhoz,kövesd a Rozmaring & ibolya Facebook oldalát is!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...