2014. április 21., hétfő

Sonkapástétom a lehető legegyszerűbben




Ez milyen jól hangzik! Ha  este jönnek a vendégek csak ki kell kapni  hűtőből,  friss házi kenyérrel  sok zöldséggel ilyenkor tavasszal  az esti borozgatáshoz már meg is van a borkorcsolya.

Passzol a sörhöz is.
A legjobb benne, hogy a húsvétról megmaradt  sonkát újra hasznosíthatjuk, sőt a leeső darabokat is   felszolgálhatjuk nagyon gusztusosan.
Hogyan ?
Hát a lehető legkézenfekvőbb módon. Daráljuk le főtt füstölt sonkánkat  és nyomkodjuk  formába jó szorosan, simítsuk bele és  ha kell még nehezéket is tehetünk rá.
Hűtsük, "fagyasszuk ki " és már  kész is.
Jó minőségű  finom házi  sonka esetében  nem szükséges fűszerezni sem, hagyjuk az igazi sonka ízt érvényesülni.
Ha nem sikerült igazán finom sonkához jutnunk  akkor érdemes  kicsit feljavítani az  ízét,  ízlés szerint utána fűszerezni, kikeverhetjük mustárral, tejföllel, tejszínnel, konyakkal, besamel mártással, ekkor  több lesz a krém,( mennyiségileg) ám veszít az intenzív sonka ízéből. Krémesebb,kenhetőbb állagot kapunk  a manapság oly divatos kencékhez hasonlót, így akár mártogatósként is kínálhatjuk .




Én teljesen natúr csak  a "njeguska prsuta"-t  használtam fel  (ez egy  montenegrói híres sonka fajta) minden egyéb ízesítés nélkül ehhez  a sonkapástétomhoz.

Jó étvágyat !


 Ha tetszett a bejegyzés, recept, készítsd el te is, ha van kedved írd meg a véleményed, örülnék neki! Csatlakozhatsz a rendszeres olvasókhoz, vagy követheted a Rozmaring & ibolya Facebook,Instagram vagy pinterest oldalát is, hogy ne maradj le a blog újdonságokról !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...