2014. december 15., hétfő

Moszkauer

Dió & csokoládé narancshéjjal  kombinálva   ...... igazi  karácsonyi   ízek  és illatok ...



moszkauer


Klasszikus cukrász sütemények közé sorolhatjuk a  moszkauert,  ezt egyszerűen nem  lehet abbahagyni  olyan finom. Nem tudom otthon ki milyen gyakran készíti el, a cukrászdák  állandó kínálatában megtalálható az  apró süteményes pultban, kár lenne lehagyni az ünnepi  apró süteményes tálról.

moszkauer


Elkészítése nem bonyolult, de kíván némi időt .
Kissé gorombára darált   tisztított dióbelet  keverjünk el  apró kockára vágott kandírozott narancshéjjal a megadott mennyiségű cukorral, vajjal, tejszínnel  és a liszttel melegítsük össze.
Én először a cukrot teszem a  lábasba, kicsit megolvasztom  a vajjal együtt aztán adom hozzá a diós narancshéjat,  tejszínt, végül  a lisztet. Nem kell forrnia  80-90 fok az ajánlott hőmérséklet. Az így kapott masszát hagyjuk kicsit kihűlni, hogy  könnyebben dolgozhassunk vele  és  sütőpapírral bélelt  lemezre kicsi halmokat  készítünk  belőle kanál segítségével. Ügyeljünk, hogy  halmok kb. 5 cm távolságra legyenek, mert   sülés közben nőnek, laposodnak  a moszkauerek.
180-200 fokon süssük  12 percig,  míg a  széle elvékonyodik karamelizálódik.Mikor félig kihűlt spakli vagy széles kés segítségével lazítsuk fel a papírról, s ha kihűlt a  sima oldalát  mártsuk gőzfelett  olvasztott kicsit visszahűtött csokoládéba, majd  csokis felével felfelé  tegyük  rácsra szikkadni. Ha már félig megszilárdult  a csokoládé, mintázzuk   recés végű kártyával ( esetleg  késsel).

Hozzávalók:


  • 160 g  tisztított dióbél durvára darálva
  • 160 g  cukor
  • 160 g kandírozott narancshéj
  •   20 g vaj
  •  100 g tejszín
  •   10 g liszt

moszkauer

   
Jó étvágyat !
Ha tetszett a bejegyzés, recept, készítsd el te is, ha van kedved írd meg a véleményed,örülnék neki! Csatlakozhatsz a rendszeres olvasókhoz, vagy követheted a Rozmaring & ibolya Facebook oldalát is, hogy ne maradj le a blog újdonságokról !
📷https://www.instagram.com/rozmaringesibolya/


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...