2015. április 9., csütörtök

Tavaszi (tojás) saláta


Húsvét után  akad még  egy pár  főtt tojás, sonka  maradék.
Az ünnepi  "morzsák átalakítása" volt  fő cél  az alábbi salátánál is.








Hozzávalók

2-3főtt tojás
2 alma
70 g sajt
 csomag új hagyma
 2 dl joghurt
 1 fej zöld saláta  levele ( lehet  variálni ,vegyesem )
Só,bors ( frissen őrölve)
tojás sárgája (főzve)




A tálat béleljük ki saláta levelekkel ( természetesen előtte alaposan mossuk meg,szárítsuk meg ( centrifugáljuk )).
A tojásokat tisztítsuk meg a héjától,egy tojás sárgáját emeljünk ki egészben és tegyük félre.
Az almát, sajtot, új hagymát,tojást vágjuk 1x1 cm nagyságú  kockákra.Halmozzuk  az összevagdalt saláta alkotórészeket a tálba   a saláta levelekre ,öntsük le  a joghurttal és lazán keverjük össze.
Reszeljük  a tetejére a  tojás sárgáját ,díszíthetjük  alma szeletekkel .
Tálaláskor frissen őrölt színes borssal, sóval mindenki ízlése szerint a tányérján ízesítheti.





Most próját kínáltam hozzá,de  házi magos kenyérrel is nagyon finom.













2015. április 6., hétfő

Sós karamell torta

Folytatódik a  karamell őrület nálunk.

Most  debütált  a sós karamell  tortaformában.




Cedric Bitbol receptje szerint  ( innen)

  • 250 g liszt
  • 150 g  vaj 
  • 20 g  durvára darált mogyoró
  • 1 tojás
  • pici só
  •  a tésztához

  • 200 g cukor
  • 2 dl tejszín
  • 100 vaj  
  • a töltelékhez



Csak össze kell állítani  a tésztát  és már mehet is  a sütőbe 20-25 percre .
A hozzávalóiból kézzel rugalmas tésztát gyúrunk,fóliába csomagolva pihentetjük hűtőben  úgy 1/2 órát.Kinyújtjuk,hogy 1-1,5  cm vastag legyen, a szélein  3-4 cm peremet hagyunk,
Sütőedénybe helyezve 160 fokos légkeveréses sütőben megsütjük.






A krémhez a cukrot felolvasztjuk,majd apránként belekeverjük  a vajat,hozzáadjuk a tejszínt sózzuk hagyjuk  kicsit hűlni és a tortát beborítjuk  a karamell krémmel. Néhány óra  múlva szeletelhető !




2015. április 4., szombat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly