Húsvét után akad még egy pár főtt tojás, sonka maradék.
Az ünnepi "morzsák átalakítása" volt fő cél az alábbi salátánál is.
Hozzávalók
2-3főtt tojás
2 alma
70 g sajt
csomag új hagyma
2 dl joghurt
1 fej zöld saláta levele ( lehet variálni ,vegyesem )
Só,bors ( frissen őrölve)
tojás sárgája (főzve)
A tálat béleljük ki saláta levelekkel ( természetesen előtte alaposan mossuk meg,szárítsuk meg ( centrifugáljuk )).
A tojásokat tisztítsuk meg a héjától,egy tojás sárgáját emeljünk ki egészben és tegyük félre.
Az almát, sajtot, új hagymát,tojást vágjuk 1x1 cm nagyságú kockákra.Halmozzuk az összevagdalt saláta alkotórészeket a tálba a saláta levelekre ,öntsük le a joghurttal és lazán keverjük össze.
Reszeljük a tetejére a tojás sárgáját ,díszíthetjük alma szeletekkel .
Tálaláskor frissen őrölt színes borssal, sóval mindenki ízlése szerint a tányérján ízesítheti.
Most próját kínáltam hozzá,de házi magos kenyérrel is nagyon finom.