Kínos pillanatok az étteremben?
A napokban újra néztem Garry Marshall, Pretty Woman ( magyarul Micsoda nő ) című filmjét!
Remek vígjáték, Julia Roberts és Richard Gere főszereplésével. Biztos vagyok benne nem én vagyok az egyetlen aki az elmúlt közel két évtized alatt sokadszorra látta már.
Most ezt az éttermi jelenetet szeretném kiragadni és ennek kapcsán indult gondolatokat követve indítani egy új oldalt a Rozmaring & ibolya oldalon.
Kicsit körbe járni az éttermi etikettet.Ismerkedni a terített asztal kultúrájával ha szabad így nevezni és persze időnként tükröt tartani és bemutatni milyen könnyű tévedni az útvesztőben vagy lehet-e lavírozni az írott és íratlan szabályok közt.
Miről lesz majd szó?
Néhány téma előzetes :
Nem tudjuk mit takarnak az elnevezések az étlapon?( hortobágyi, debreceni,hentes, stb módra készült ételek magyarázata elkészítési módja)
Milyen evőeszközt mire használjunk és hogyan ?( Segít-e ha ránézünk a terítékre, elárul-e valamit milyen fogások következnek, az evőeszközöket milyen milyen sorrendben helyezték el)
Elkerülhető az éttermi baki ?
Hogyan készüljünk fel ?
Ezekre a kérdésekre és még sok másra próbálok választ keresni ezen az oldalon.
Böngéssz velem és kérdezz bátran !
Inspiráció a főzéshez néhány gasztronómiát is érintő filmből.
Mozizzunk !
A" séf2 aki a főzéshez ért legjobban az életben, ugye ez magától érthetődő.
Rengeteg főzős jelenet Chef a filmben :
A csokoládé
julie & julia
Az élet ízei
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése